Продукти:
• 1 типов или ръжен хляб от 1 кг
• 50 г прясно сирене или извара
• 60 г нарязана на тънко шунка
• 1 салата
• 15-20 черни маслини без костилките
• 1 малко рибно филе - пушено или солено
• 3 скилидки чесън
• 2 с. л. зехтин
• мащерка, черен пипер
Начин на приготвяне:
Маслините и рибата разбиваме на пюре, чесъна счукваме и разбиваме със зехтина на гладка маса. Прибавяме рибното пюре и подправяме с черния пипер и мащерката. Салатата измиваме и подсушаваме.
Изрязваме капак на хляба по дължина, с остър нож внимателно издълбаваме средата и я нарязваме на тънки филийки. Половината филийки намазваме с прясно сирене и покриваме с резен шунка, останалата половина - с рибния крем. Захлупваме две по две филийки от двата вида и завиваме в лист от салата.
Така приготвените филии връщаме в издълбания хляб докато се напълни, захлупваме и поднасяме с останалия рибен крем.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...