Продукти:
• 1 типов или ръжен хляб от 1 кг
• 50 г прясно сирене или извара
• 60 г нарязана на тънко шунка
• 1 салата
• 15-20 черни маслини без костилките
• 1 малко рибно филе - пушено или солено
• 3 скилидки чесън
• 2 с. л. зехтин
• мащерка, черен пипер
Начин на приготвяне:
Маслините и рибата разбиваме на пюре, чесъна счукваме и разбиваме със зехтина на гладка маса. Прибавяме рибното пюре и подправяме с черния пипер и мащерката. Салатата измиваме и подсушаваме.
Изрязваме капак на хляба по дължина, с остър нож внимателно издълбаваме средата и я нарязваме на тънки филийки. Половината филийки намазваме с прясно сирене и покриваме с резен шунка, останалата половина - с рибния крем. Захлупваме две по две филийки от двата вида и завиваме в лист от салата.
Така приготвените филии връщаме в издълбания хляб докато се напълни, захлупваме и поднасяме с останалия рибен крем.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...