Продукти:
• 1 типов или ръжен хляб от 1 кг
• 50 г прясно сирене или извара
• 60 г нарязана на тънко шунка
• 1 салата
• 15-20 черни маслини без костилките
• 1 малко рибно филе - пушено или солено
• 3 скилидки чесън
• 2 с. л. зехтин
• мащерка, черен пипер
Начин на приготвяне:
Маслините и рибата разбиваме на пюре, чесъна счукваме и разбиваме със зехтина на гладка маса. Прибавяме рибното пюре и подправяме с черния пипер и мащерката. Салатата измиваме и подсушаваме.
Изрязваме капак на хляба по дължина, с остър нож внимателно издълбаваме средата и я нарязваме на тънки филийки. Половината филийки намазваме с прясно сирене и покриваме с резен шунка, останалата половина - с рибния крем. Захлупваме две по две филийки от двата вида и завиваме в лист от салата.
Така приготвените филии връщаме в издълбания хляб докато се напълни, захлупваме и поднасяме с останалия рибен крем.
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...