Продукти: (за 4 питки)
• 8 здрави зелеви листа
• 300 г овесени ядки
• 500 г картофи
• 800 мл прясно мляко
• 2 ч. л. сол
• масло за намазване
Начин на приготвяне:
Накисваме овесените ядки в млякото. Картофите измиваме, сваряваме, обелваме и пасираме. Смесваме ядките с картофеното пюре. От полученото тесто правим 4 питки.
Слагаме всяка питка върху зелев лист, захлупваме с друг зелев лист и добре.намазваме отгоре с масло или маргарин. Печем питките във фурна, загрята до 225 градуса, в продължение на 30-40 мин.
Сервираме ги горещи.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...