Продукти:
• 200 г брашно
• 200 г захар
• 200 г орехи
• 200 г стафиди
• 4 яйца
• 1 бакпулвер
• кората от 1 лимон
• малко лимонов сок
Начин на приготвяне:
Бием яйцата със захарта до побеляване. Прибавяме пресятото с бакпулвера брашно на части.
В гевгир набрашняваме стафидите и нарязаните на не много ситно орехи, за да не паднат на дъното на сладкиша. Прибавяме ги в тестото заедно с настърганата лимонова кора и лимоновия сок.
Намазняваме и набрашняваме формата, в която ще печем. Печем в предварително загрята умерена фурна. Този десерт е подходящ за Бъдни вечер.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...