Продукти:
• 800 г брашно
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 ч.л. сол
• 1 кофичка кисело мляко
• 2 яйца
• 2 с.л. олио
• 1 с.л. разтопено краве масло
• 1 жълтък за намазване
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата с киселото мляко. Прибавяме, олиото, солта и пресятото със содата брашно. Омесваме твърдо тесто.
Слагаме тестото в намазана с маслото тавичка. Намазваме я отгоре с разбития с малко вода жълтък и печем в силна фурна. Завиваме опечената пита с кърпа и я оставяме половин час на топло.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...