Кулинарни рецепти » Бобена торта

 Бобена торта

Продукти:

• 300 г сварен и пасиран боб
• 8 жълтъка
• 350 г захар
• 250 г орехи
• снегът от 8 белтъка
• 1 ванилия
• масло за намазване на формата
• брашно или галета за поръсване
• пудра захар или крем по избор за гарниране

Начин на приготвяне:

Оставяме яйцата на топло. Разделяме жълтъците от белтъците и избиваме жълтъците със захарта на пухкава пяна. Ароматизираме с ванилията.

Прибавяме добре пасираното бобено пюре и бъркаме с дървена лъжица, докато сместа стане еднородна. Прибавяме лъжица по лъжица белтъчения сняг, като бъркаме внимателно, за да не спадне. Накрая прибавяме ситно счуканите или смляни орехи. Разбъркваме.

Изсипваме сместа в намазнена и набрашнена тортена форма и печем в предварително загрята умерена фурна около половин час. Изстиналата торта наръсваме с пудра захар или гарнираме с крем по избор.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Начало