Продукти:
• 300 г сварен и пасиран боб
• 8 жълтъка
• 350 г захар
• 250 г орехи
• снегът от 8 белтъка
• 1 ванилия
• масло за намазване на формата
• брашно или галета за поръсване
• пудра захар или крем по избор за гарниране
Начин на приготвяне:
Оставяме яйцата на топло. Разделяме жълтъците от белтъците и избиваме жълтъците със захарта на пухкава пяна. Ароматизираме с ванилията.
Прибавяме добре пасираното бобено пюре и бъркаме с дървена лъжица, докато сместа стане еднородна. Прибавяме лъжица по лъжица белтъчения сняг, като бъркаме внимателно, за да не спадне. Накрая прибавяме ситно счуканите или смляни орехи. Разбъркваме.
Изсипваме сместа в намазнена и набрашнена тортена форма и печем в предварително загрята умерена фурна около половин час. Изстиналата торта наръсваме с пудра захар или гарнираме с крем по избор.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...