Продукти:
• 1ч.ч. смлени орехи
• 250 г краве масло или мас
• 1 1/2 ч.ч. пудра захар
• 2 ч.ч. брашно
• 2 ванилии
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото със захарта, прибавяме орехите и брашното размесено с ванилията. Месим меко тесто, от което правим по три топченца, поставени плътно едно до друго във формата на цвете.
В средата на масленката слагаме съвсем малко топченце, което представлява "тичинка на цветето". Печем сладките при температура 100-150° С.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...