Продукти:
• 500 г картофи
• 250 г саздърма
• 1 глава лук
• 1 домат
• 2-3 скилидки чесън
• 3-4 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите, нарязваме ги на кубчета и ги пускаме да се варят в 1 л подсолена вода, докато омекнат.
Отделно нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Щом стане златист, поръсваме червения пипер, прибавяме ситно нарязаните домати, разбъркваме и изсипваме запръжката в супата.
После добавяме натрошената саздърма, подправяме със счукания чесън и сваляме от огъня.
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...