Продукти:
• 1 ч. ч. леща
• 7-8 броя листа от цвекло
• 1 глава лук
• 1/2 ч. ч. олио
• 10-15 скилидки чесън
• 1 ч. л. червен пипер
• чубрица, оцет, сол
Начин на приготвяне:
Почистената и измита леща заливаме със студена вода, посоляваме и варим на тих огън заедно със ситно нарязания лук, обелените скилидки чесън, мазнината и червения пипер.
Когато лещата се свари, прибавяме листата от цвеклото, нарязани на ситно и чубрицата. Варим ястието още 10-15 минути. Поднасяме го подправено с оцет.
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...