Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кутия консервиран зелен грах
• 50 мл олио
• 1 к.ч. ориз
• 1 глава лук
• 3-4 гъби
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
В отворена тенджера под налягане сгорещяваме олиото и запържваме ситно нарязания лук. Прибавяме ориза, запържваме и него, като оставяме зърната да се напоят с мазнина /да станат полупрозрачни/.
Прибавяме 1 ч.ч. вода, сол, черен пипер, нарязаните на дребно гъби и граха. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим още 15 мин.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...