Продукти: (за 5 порции)
• 2-3 стръка праз
• 1 к,ч. Ориз
• 500 мл зелев сок
• 500 мл вода
• 1 к.ч. олио
• червен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме праза на дребно, сипваме го в сгорещеното олио, поръсваме с червен пипер и задушаваме.
Щом празът поомекне, сипваме водата и зелевия сок. Когато супата заври, прибавяме ориза. Варим на умерен огън.
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...