Продукти: (за 4 порции)
• 300 г гъби
• 1 к.ч. олио
• 5-6 стръка пресен лук
• 1 с.л. брашно
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 лимон
• 2 връзки магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме по-едрите гъби, а дребните оставяме цели. Варим ги 30 мин в подсолена вода, отцеждаме и ги запържваме в 2 с.л. олио.
В останалото олио запържваме последователно ситно нарязания лук, брашното и доматеното пюре. Поръсваме червения пипер, прибавяме гъбите и наливаме бульона от варенето на гъбите.
Щом възври, добавяме едро нарязания магданоз и резенчета от лимона. Варим ястието още 15-20 мин на тих огън.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...