Продукти: (за 4 порции)
• 300 г гъби
• 1 к.ч. олио
• 5-6 стръка пресен лук
• 1 с.л. брашно
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 лимон
• 2 връзки магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме по-едрите гъби, а дребните оставяме цели. Варим ги 30 мин в подсолена вода, отцеждаме и ги запържваме в 2 с.л. олио.
В останалото олио запържваме последователно ситно нарязания лук, брашното и доматеното пюре. Поръсваме червения пипер, прибавяме гъбите и наливаме бульона от варенето на гъбите.
Щом възври, добавяме едро нарязания магданоз и резенчета от лимона. Варим ястието още 15-20 мин на тих огън.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...