Кулинарни рецепти » Гъби магданозлия

 Гъби магданозлия

Продукти: (за 4 порции)

• 300 г гъби
• 1 к.ч. олио
• 5-6 стръка пресен лук
• 1 с.л. брашно
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 лимон
• 2 връзки магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме по-едрите гъби, а дребните оставяме цели. Варим ги 30 мин в подсолена вода, отцеждаме и ги запържваме в 2 с.л. олио.

В останалото олио запържваме последователно ситно нарязания лук, брашното и доматеното пюре. Поръсваме червения пипер, прибавяме гъбите и наливаме бульона от варенето на гъбите.

Щом възври, добавяме едро нарязания магданоз и резенчета от лимона. Варим ястието още 15-20 мин на тих огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Начало