Продукти:
• 200 г зрял боб
• 400 г наденица
• 500 г домати
• 1 глава лук
• 5-6 скилидки чесън
• 3-4 с.л. олио
• розмарин, керевиз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме боба с щипка розмарин и половината чесън. Надупчваме с вилица на няколко места наденицата и я задушаваме в малко олио и собствения й сос. Отцеждаме я.
В същата мазнина запържваме наситнения лук, кервиза и останалия чесън до златисто, прибавяме настърганите домати и оставяме соса да ври 15 минути.
Прибавяме го към боба и наденицата и сервираме ястието топло.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...