Кулинарни рецепти » Маслено парфе

 Маслено парфе

Продукти:

• 3 яйца
• 3 с.л. захар
• 4 с.л. брашно
• 3-4 с.л. настърган шоколад за поръсване

За крема:

• 2 кофички кисело мляко
• 1 пакетче краве масло
• 200 г захар
• 3 яйца
• 1 с.л. желатин

Начин на приготвяне:

Отделяме жълтъците и ги разбиваме с кристалната захар. Разбиваме белтъците заедно с брашното и внимателно ги съединяваме с жълтъците.

Изсипваме сместа в тавичка върху намаслена хартия, така че да получим слой с дебелина около 2 см. Изпичаме блата в умерена фурна. Отцеждаме през тензух млякото за крема.

Накисваме желатина за няколко минути в 1 к.ч. вода, след което го държим на огъня, докато се разтвори.

На слаб огън разбиваме жълтъците със захарта. Отстраняваме от огъня и продължаваме да бием, докато изстине.

После смесваме с разбитото на пяна масло и отцеденото кисело мляко. Съединяваме с разбитите белтъци, прибавяме желатина и разстиламе крема върху блата.

Поръсваме настъргания шоколад и слагаме парфето за 2 часа в хладилник.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Начало