Кулинарни рецепти » Лимоново суфле

 Лимоново суфле

Продукти:

• 100 г краве масло
• 200 г брашно
• 2 лимона
• 500 мл прясно мляко
• 300 г захар
• 8 яйца
• 2-3 с.л. ром
• 1 ванилия
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме млякото с 1-2 щипки сол. Разтопяваме маслото и разбъркваме в него брашното, като внимаваме да не загори. Прибавяме топлото мляко и бъркаме, докато получим еднородна смес. Охлаждаме и прибавяме половината от захарта.

При непрекъснато бъркане слагаме един по един жълтъците, а след това сипваме рома, настърганата кора и сока от 1 лимон. Накрая ароматизираме с ванилията и внимателно съединяваме с белтъците, разбити с малко захар. Поръсваме с малко захар намаслена форма за кекс и изсипваме в нея приготвената смес.

Изпичаме суфлето на водна баня в умерено загрята фурна.

Отделно обелваме втория лимон и го нарязваме на тънки кръгчета. Заливаме го със сироп, сварен от останалата захар и 1 ч.ч. вода и го поднасяме към суфлето.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало