Кулинарни рецепти » Млечно портокалово суфле

 Млечно портокалово суфле

Продукти:

• 4 жълтъка
• 5 белтъка
• сок от 1 портокал
• 100 г захар
• 30 г нишесте
• 300 мл прясно мляко
• 30 г краве масло
• 1 с.л. ликьор

Начин на приготвяне:

Размиваме нишестето в 1 ч.ч. мляко, а останалото мляко сваряваме заедно със захарта. Прибавяме размитото нишесте и портокаловия сок. При непрекъснато бъркане варим, докато сместа се сгъсти. Отстраняваме от огъня и смесваме с маслото и жълтъците. Изчакваме да изстине и прибавяме ликьора и разбитите на сняг белтъци.

Изсипваме сместа в намазана с масло и поръсена със захар формичка за суфле. Формичката трябва да е с такава вместимост, че 1/3 от нея да остане празна. Печем в предварително загрята фурна при температура 200°С. През първите 20 мин не отваряме фурната.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Начало