Кулинарни рецепти » Кафе-парфе

 Кафе-парфе

Продукти: (за 4 порции)

• 375 г сметана
• 2 с.л. нишесте
• 2 с.л. прясно мляко
• 1-2 с.л. вода
• 135 г захар
• 1 щипка сол
• жълтъците на 2 големи яйца
• 1 с.л. нес-кафе

За украса:

• зърна кафе
• шоколадови стърготини
• сметана

Начин на приготвяне:

В дълбока купа смесваме нишестето, захарта и солта. Прибавяме с бъркане хладкото прясно мляко и размиваме на гладка кашичка. Разбиваме с миксер жълтъците на пяна и ги прибавяме в млечната смес.

Изсипваме крема в тенджера с дебело дъно и сгъстяваме на умерен котлон, като бъркаме непрекъснато. Оставяме крема да изстине и прибавяме разтвореното във водата кафе. Покриваме и слагаме в хладилник за около половин час.

В купа разбиваме сметаната на пухкава консистенция. Внимателно, лъжица по лъжица, я прибавяме към изстудения крем. Крема разливаме във високи чаши и го украсяваме със зърна кафе, настърган шоколад или шприцована сметана.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Начало