Продукти: (за 6 порции)
• 3 с.л. краве масло
• 1 глава лук
• 1 чушка “Капия”
• 160 г консервирани сърца от ангинари
• 6 яйца
• 50 г кашкавал
• босилек, магданоз
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Стопяваме маслото и прибавяме нарязания на ситно лук, нарязаната на тънки ивички чушка и сърцата от ангинари. Готвим 4-5 мин като разбъркваме периодично, за да омекнат зеленчуците и да се напоят добре с маслото.
Разбиваме яйцата, прибавяме нарязаните на ситно зелени подправки, сол, черен пипер и 2 с.л. настърган кашкавал.
Слагаме ястието в умерено загрята фурна, като превключваме само на горен реотан, изливаме яйцата върху зеленчуците и печем на средна температура 3-4 мин. Наръсваме останалия кашкавал и печем още1-2 мин.
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...