Продукти:
• 500 г гъби
• 1 глава лук
• 3-4 с.л. олио
• 3-4 скилидки чесън
• 1 ч.ч. бяло вино
• 2 ч.ч пилешки бульон
• 1 ч.ч. сметана
• 200 г кашкавал
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещената мазнина заедно с нарязаните гъби. Щом продуктите омекнат, прибавяме счукания чесън и пържим още 3-4 мин.
В отделен съд кипваме виното заедно с бульона. Когато течността изври наполовина, прибавяме сметаната и варим, докато сосът се сгъсти.
Накрая слагаме гъбите, подправяме с черен пипер и сол на вкус, прехвърляме сместа в тавичка и поръсваме с настъргания кашкавал. Печем в умерена фурна, докато ястието добие златист цвят.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...