Кулинарни рецепти » Свинско печено с бира

 Свинско печено с бира
(Франция)

Продукти: (за 6 порции)

• 1,5 кг свинско филе
• 800 г моркови
• 1 глава целина
• 3 стръка листа от целина
• 2 глави лук
• 200 мл светла бира
• 1 глава чесън
• 1 ч. л. мед
• 2 с. л. зехтин
• 2 щипки канела
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Загряваме фурната на 210 градуса.

Обелваме морковите. Почистваме целината и я нарязваме на средно големи филийки. Обелваме чесъна. Обелваме лука и го нарязваме на тънки лунички.

Правим дупчици в свинското филе и във всяка бодваме по една скилидка чесън. Слагаме го в тава. Около него нареждаме лука, морковите и целината. Поръсваме с канела.

Заливаме месото със смес от мед, зехтин и половината бира. Посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Слагаме ястието във фурната и го оставяме да се пече 1 час и 15 минути, като заливаме от време на време месото със собствения му сос. Изваждаме месото и зеленчуците и ги оставяме на топло.

Изливаме останалата бира в тавата. Оставяме да кипне. Ако се налага, сгъстяваме соса с малко брашно. Сервираме ястието топло, като соса поднасяме в сосиера.

Автор: Снежана Кънева

Представяме Ви:

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Начало