Кулинарни рецепти » Орехово руло с шоколадов крем

 Орехово руло с шоколадов крем

Продукти:

• 4 яйца
• 60 г пудра захар
• 80 г смлени орехови ядки
• 250 г брашно

За крема:

• 150 г краве масло
• 200 г пудра захар
• 2 с.л. брашно
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 50 г шоколад печени бадеми за украса

Начин на приготвяне:

Разбиваме много добре яйцата заедно със захарта. Прибавяме смлените орехови ядки, смесени с брашното. Разбъркваме всичко и изсипваме сместа на тънък пласт в намаслена и набрашнена правоъгълна тавичка. Печем в умерена фурна до бледорозово оцветяване. Докато блатът е още горещ, го обръщаме върху кърпа и го навиваме на руло.

Сипваме брашното за крема в млякото и варим, докато сместа се сгъсти, след което оставяме да изстине. Разбиваме маслото със захарта до побеляване и след това постепенно лъжичка по лъжичка при непрекъснато бъркане прибавяме изстиналата млечна смес.

Разделяме готовия крем на две части. Едната част оставяме бяла, а другата оцветяваме с шоколада, който сме разтворили в малко мляко.

Развиваме рулото, намазваме го със светлия крем и отново го завиваме. Отвън го намазваме с шоколадовия крем и го украсяваме с печени бадеми. Охлаждаме рулото няколко часа и след това поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало