Продукти:
• 500 г козуначено тесто
• 1 к.ч. сушени сливи
• 2 с.л. коняк
• 1 к.ч. счукани орехи
• 1 малка ябълка
• 3 с.л. захар
• настъргана лимонова кора
Начин на приготвяне:
Попарваме сливите с вряла вода и щом набъбнат им изваждаме костилките. Нарязваме ги на ситно и ги накисваме в коняка за около 2 часа. Обелената и изчистена ябълка нарязваме също на ситно и я прибавяме при сливите, заедно с настърганата лимонова кора и счуканите орехи. Разбъркваме хубаво плънката.
Втасалото тесто разточваме върху набрашнена повърхност на правоъгълник с размери 12 на 30 см и го нарязваме на 3 ленти широки по 10 см. Слагаме плънката по дължината на всяка лента, навиваме на рула и внимателно прищипваме краищата.
Слагаме рулата в намаслена тава и ги оставяме на топло да втасват. Щом удвоят обема си, ги намазваме с разбито яйце и ги наръсваме със смлени орехи, разбъркани с кристална захар.
Загряваме фурната на 200°С, печем рулата отначало на тази температура 20 мин, после намаляваме фурната на умерена и допичаме още 20-30 мин до светлокафяво.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...