Продукти:
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 3 яйца
• 150-200 г парченца от портокал
• 150 мл портокалов сок
• 1 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. захар
• 1 с.л. коняк
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата с по-голямата част от захарта, прибавяме киселото мляко, на части брашното и ароматизираме с коняка.
На дъното на намаслена и набрашнена пудингова форма подреждаме резенчета портокал, заливаме с приготвената смес и печем в загрята на 200°С фурна.
Докато пудингът е топъл, го заливаме със сироп, приготвен от подсладен портокалов сок. Изстиналия пудинг обръщаме в подходяща десертна чиния.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...