Продукти:
• 1 по-стар кръгъл козунак около 250 г
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1/2 к.ч. капучино
• 1 к.ч. ром
• 3 с.л. кокосова мазнина или краве масло
• 125 г сварени портокалови кори
• 125 г бели стафиди
• сокът от 1 лимон
• ванилия
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата на пяна. Затопляме млякото в малка тенджерка, ароматизираме с ванилията и като бъркаме непрекъснато, наливаме яйцата на струйка.
Намазняваме кръгла тавичка или плитка тенджерка, на дъното слагаме стафиди, топим нарязания на филийки козунак в млечната смес и ги нареждаме на дъното на намасления съд. Върху пласта слагаме стафиди, парченца портокалова кора, напръскваме с капучино и с лимонов сок и покриваме с още един ред козуначени филийки, напоени с млечната смес. Заливаме с остатъка от тази смес.
Слагаме този съд в по-голям с вода и запичаме в умерена фурна. Изстиналия пудинг наръсваме с пудра захар.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...