Продукти:
• 1 кг готово тесто
• 450 мл обикновена сметана
• индийско орехче
• половин пакетче канела
• 2 големи яйца
• 2 жълтъка
• 30 г захар
• 2 ч.л. розова вода (по желание)
Начин на приготвяне:
Разточваме тестото и го слагаме да се пече в плитка тава, от която след това ще можем лесно да го извадим. Надупчваме с вилица и печем 10-15 мин при температура 200С, докато хване лека коричка.
Разбиваме сметаната заедно с индийското орехче и канелата, прибавяме разбитите със захарта яйца и жълтъци, разбъркваме, ароматизираме с розовата вода и изсипваме сместа върху тестото.
Печем отново около 30-40 мин при температура 160С. Можем да поднесем пудинга както топъл, така и студен.
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...