Продукти:
• 500 г кестени
• 500 мл прясно мляко
• 100 г захар
• 2 ванилия
• 3 яйца
• 1 с.л. краве масло
• 1 к.ч. нарязани бадеми
• 4-5 с.л. мармалад
• 1-2 с.л. коняк
• захар с ванилия за поръсване
Начин на приготвяне:
Обелваме кестените и ги варим до омекване. Леко обелваме вътрешната им кафява люспа, докато са още топли. Така приготвени ги сварявани с млякото, захарта и ванилията. Пресоваме ги и кипваме полученото пюре с маслото. Щом се охлади, прибавяме един по един жълтъците, а след тях и разбитите на сняг белтъци.
Разбъркваме леко сместа и я изсипваме в намаслена форма. Варим пудинга на водна баня. Намазваме готовия пудинг с мармалада, разреден с коняка, поръсваме със ситно нарязаните и леко запечени бадеми и със пресята с ванилия пудра захар.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...