Кулинарни рецепти » Гювечета със свинско месо и праз

 Гювечета със свинско месо и праз

Прoдукти:

• 1 кг свинско месо
• 3 стръка праз
• 2-3 с.л.мазнина
• 7 яйца
• 600 мл кисело мляко
• 200 г сирене
• черен пипер
• 1 к.ч. вода

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на малки кубчета и запържваме в мазнината, докато се зачервят. Заливаме с водата и похлупваме, за да се задушат. Когато водата се изпари и месото омекне, го изваждаме.

В същата мазнина запържваме ситно нарязания праз, докато омекне. Връщаме месото и разбъркваме. Прибавяме натрошеното сирене и черен пипер на вкус. Сваляме ястието от котлона и оставяме да се охлади.

След това прибавяме разбитите с киселото мляко яйца, посоляваме и разпределяме в гювечета. Печем във фурна, загрята до 180°С.

Автор: Росица Петрова

Представяме Ви:

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало