Прoдукти:
• 1 кг свинско месо
• 3 стръка праз
• 2-3 с.л.мазнина
• 7 яйца
• 600 мл кисело мляко
• 200 г сирене
• черен пипер
• 1 к.ч. вода
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на малки кубчета и запържваме в мазнината, докато се зачервят. Заливаме с водата и похлупваме, за да се задушат. Когато водата се изпари и месото омекне, го изваждаме.
В същата мазнина запържваме ситно нарязания праз, докато омекне. Връщаме месото и разбъркваме. Прибавяме натрошеното сирене и черен пипер на вкус. Сваляме ястието от котлона и оставяме да се охлади.
След това прибавяме разбитите с киселото мляко яйца, посоляваме и разпределяме в гювечета. Печем във фурна, загрята до 180°С.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...