Кулинарни рецепти » Лионска яхния с пилешки крилца

 Лионска яхния с пилешки крилца

Продукти:

• 16 пилешки крилца
• 1 ч.ч. бяло вино
• 3 скилидки чесън
• 4 с.л. нарязан магданоз
• 50 г краве масло
• сол, черен пипер
• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Всяко крилце накъсваме на три и изпържваме в сгорещеното олио. Прибавяме чесъна и маслото и оставяме да поврят 15 минути.

След това наливаме бялото вино, подправяме с черен пипер и сол на вкус и доваряваме. В момента на сервиране поръсваме наситнения магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Начало