Продукти: (за 4 порции)
• 4 порции обезкостени пилешки гърди
• 90 г краве масло
• 4 с.л. бяло вино
• 4 с.л. настърган пармезан
• 2-3 с.л. брашно
• 4 с.л. пилешки бульон
• сокът от половин лимон
• сол
Начин на приготвяне:
Начукваме порциите, посоляваме, овалваме ги в брашното и в сгорещеното масло ги изпържваме от двете страни на тих огън.
Наливаме виното, варим 1-2 мин, поръсваме с пармезана, поливаме с бульона, захлупваме и задушаваме 5 мин. Разпределяме порциите в чиниите за сервиране и ги заливаме със соса.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...