Кулинарни рецепти » Патица А LA BERNOISE

 Патица А LA BERNOISE

Продукти: (за 6-8 души)

• 1 патица
• 4-5 с.л. мазнина
• 150 мл пилешки или зеленчуков бульон (може и от кубче)
• 2 дафинови листа
• 3-4 зърна бахар
• 10 зърна черен пипер
• 1 ч.ч. вино
• 200 г краве масло
• 5 глави лук
• сокът от 1 лимон
• 1 китка магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Изчистената и измита патица задушаваме в сгорещената мазнина с малко вода, бульона, подправките и нарязания на ситно магданоз. Щом поомекне, наливаме виното и довършваме задушаването.

В отделен съд сгорещяваме 200 г масло и пържим в него нарязания на филии лук. Поръсваме с малко брашно и наливаме соса, в който сме задушавали патицата.

Месото на патицата нарязваме на порции и разпределяме по чиниите.

Соса подправяме с лимонов сок, заливаме с него месото и гарнираме със задушени или сварени картофи, макарони и салата по избор.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Начало