Кулинарни рецепти » Домати, пълнени с кайма

 Домати, пълнени с кайма

Продукти: (за 4-6 порции)

• 1 кг здрави средно големи домати
• 500 г телешка кайма
• 2-3 глави лук
• 4-5 с.л. олио
• 1 к.ч. ориз
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изрязваме в горния край на всеки домат капаче и запазваме капачетата. Издълбаваме вътрешността на доматите и я нарязваме на ситно. Нарязваме на ситно лука и магданоза. Смесваме ги с вътрешноста от доматите и запържваме в сгорещеното олио.

Прибавяме ориза, каймата, червения и черния пипер и посоляваме. Омесваме добре сместа и с нея пълним доматите. След това ги захлупваме с капачетата и ги нареждаме в намаслена тавичка. Заливаме с малко гореща вода и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Начало