Продукти:
• 1 ч.ч. ориз
• 1 ч.ч. захар
• 2 1/2 ч.ч. сухи сини сливи
• 1 ч.ч. вода
• 1 ч.ч. прясно мляко
Начин на приготвяне:
Изчистваме, измиваме и варим до омекване ориза във водата и прясното мляко.
Накисваме предварително сухите сливи в гореща вода, докато се отпуснат съвсем.
Прибавяме ги към сварения ориз заедно със захарта. Варим още 10 минути на изключен котлон.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...