Кулинарни рецепти » Пълнени круши с винен сос

 Пълнени круши с винен сос

Продукти:

• 8 круши
• захар за сиропа
• мармалад за пълнеж

За соса:

• 4 жълтъка
• 150 г пудра захар
• 2 ч.ч. бяло вино
• 2 с.л. коняк

Начин на приготвяне:

Избираме средно големи здрави круши, обелваме ги и ги издълбаваме от страната противоположна на дръжката. Варим ги, докато омекнат в рядък захарен сироп. Изваждаме ги, отцеждаме ги и ги пълним с малмалад от праскови или кайсии или с някакво желе.

Разбиваме в продължение на 7-8 ми жълтъците за соса заедно с пудрата захар. Прибавяме виното и бием сместа на тих огън, докато се сгъсти. Отстраняваме от огъня и след като изстине, подправяме с коняка.

Нареждаме напълнените круши в подходяща чиния за сервиране и ги заливаме с винения сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Начало