Продукти:
• 8 средно големи круши
• 1 ч.ч. захар
За крокана:
• 1 к.ч. захар
• 1 к.ч. запечени орехови ядки
За крема:
• 4 жълтъка
• 4 с.л. захар
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Приготвяме сироп от 1 ч.ч. захар и 3 ч.ч. вода. Обелваме крушите, издълбаваме вътрешността им, сваряваме ги в сиропа и ги оставяме да изстинат в нея.
От 1 к.ч. захар правим светъл карамел. Разстиламе опечените и смлени орехови ядки върху намаслено алуминиево фолио и ги заливаме с карамела. Когато изстине, счукваме на едро така приготвения крокан и с него пълним крушите.
На водна баня сваряваме крем от жълтъците, захарта и млякото, като непрекъснато бъркаме, докато кремът се сгъсти. Отстраняваме от огъня, прибавяме ванилията и продължаваме да бъркаме, докато кремът поизстине.
Подреждаме крушите в стъклена купа, заливаме ги с приготвения крем и ги държим в хладилник до сервирането.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...