Продукти:
• 1 банан
• 500 г дребни ягоди
• 2 портокала
• 50 г стафиди
• 500 мл прясно мляко
• 6 яйца
• 40 г брашно
• 15 г желатин
• 250 г захар
• 20 г какао
• 1 пакетче ванилена захар
• 50 г бадеми
• 50 г орехови ядки
Начин на приготвяне:
Сваряваме млякото със захарта и като бъркаме непрекъснато, прибавяме разбитите на гладка каша жъл-тъци с брашното, ванилената захар и малко вода. Варим сместа на слаб огън до сгъстяване. В горещата смес изсипваме предварително накиснатия желатин, като бъркаме, докато той се разтопи напълно. Кога-то кремът изстине, прибавяме разбитите на сняг белтъци.
Разделяме сместа на две и в едната половина слагаме какаото и част от ситно счуканите ядки, разбърк-ваме. В другата част сипваме стафидите и дребните ягоди.
Обливаме със студена вода кръгла кексова форма и на дъното й нарязваме банана и парченца портокал, стафиди и ядки. Заливаме с двете смеси и оставяме в хладилника да се желира.
Преди сервирането топваме формата във вряла вода и я обръщаме в тортена чиния. По желание гарни-раме десерта със сметана или течен шоколад.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...