Кулинарни рецепти » Ябълков накип

 Ябълков накип

Продукти:

• 6-7 ябълки
• 70 г краве масло
• 100 мл вино
• ром или коняк
• 5 яйца
• 4 с.л. пудра захар
• 100 г смлени бадеми или лешници
• 1-2 с.л. галета
• желе или сладко за пълнеж

Начин на приготвяне:

Обелваме ябълките, внимателно ги издълбаваме и изчистваме от семките и във всяка слагаме желе или сладко. Редим ги в намаслена тавичка, наливаме алкохола, отгоре разпределяме останалото масло и ги задушаваме в слаба фурна.

В купа разбиваме на пяна жълтъците със захарта, прибавяме смлените ядки, разбитите на твърд сняг белтъци и галетата. Изсипваме тази смес върху ябълките, засилваме фурната до умерена топлина и печем до поруменяване на заливката.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало