Кулинарни рецепти » Сараевски гювеч

 Сараевски гювеч

Продукти:

• 1 кг телешки гърди
• 2-3 с.л. олио
• 200 мл телешки бульон
• 4 глави лук
• 4 моркова
• 6 чушки
• 1 кг картофи
• черен и червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Натриваме гърдите със сол и червен пипер и ги запържваме от всички страни в сгорещеното олио. Изваждаме ги и в същата мазнина за няколко минути запържваме ситно нарязания лук и едро нарязаните чушки.

В пръстен гювеч слагаме гърдите, около тях нареждаме нарязаните картофи и моркови, поръсваме със сол, черен и червен пипер, заливаме с бульона и печем около 1 час. Накрая добавяме запържените лук и чушки заедно с мазнината и допичаме до омекването им.

Автор: Илия Петров

Представяме Ви:

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало