Кулинарни рецепти » Овнешкото на Сара Фъргюсън

 Овнешкото на Сара Фъргюсън

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г овнешко месо
• 40 г чесън
• 100 г лук
• 40 мл олио
• черен пипер на зърна
• сол

Начин на приготвяне:

Почистеното и измито овнешко месо посоляваме, натриваме със стрития чесън и го оставяме така за около 1 час да отлежи.

В съда за печене поставяме нарязания на кръгчета лук, олиото, месото, нарязано на филии, и зърната черен пипер. Доливаме малко вода и печем в умерена фурна, докато омекне.

По време на печенето поливаме месото със собствения му сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало