Кулинарни рецепти » Овнешкото на Сара Фъргюсън

 Овнешкото на Сара Фъргюсън

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г овнешко месо
• 40 г чесън
• 100 г лук
• 40 мл олио
• черен пипер на зърна
• сол

Начин на приготвяне:

Почистеното и измито овнешко месо посоляваме, натриваме със стрития чесън и го оставяме така за около 1 час да отлежи.

В съда за печене поставяме нарязания на кръгчета лук, олиото, месото, нарязано на филии, и зърната черен пипер. Доливаме малко вода и печем в умерена фурна, докато омекне.

По време на печенето поливаме месото със собствения му сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Начало