Продукти: (за 4-6 порции)
• 1 заек /около 1-1,2 кг/
• 1 к.ч. олио
• 3 моркова
• 1 кг картофи
• 2 глави лук
• 1 с.л. брашно
• 2 с.л. доматено пюре
• 1 корен магданоз
• 1 дафинов лист
• магданоз или копър
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на порции. Нарязваме лука на ситно, а почистените моркови и магданозен корен - на кръгчета. Обелваме картофите, измиваме ги, нарязваме ги на едро и ги запържваме в тиган с част от мазнината.
В отворена тенджера под налягаме сгорещяваме останалата мазнина и запържваме парчетата месо, докато получат златиста коричка. Прибавяме и леко запържваме лука. Слагаме морковите и магданозения корен, разбъркваме и леко задушаваме.
Прибавяме картофите, поръсваме с брашното, наливаме доматеното пюре, размито в 1 ч.ч. вода, посоляваме и добавяме черния пипер и дафиновия лист. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме 20 мин. Поръсваме готовото ястие със ситно нарязан магданоз или копър.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...