Кулинарни рецепти » Телешки кебап с яйца

 Телешки кебап с яйца

Продукти:

• 700 г телешко месо
• 1 к.ч. олио
• 2 глави лук
• 1 ч.ч бяло вино
• 2 яйца
• с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, оцет
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки, които варим в подсолена вода, докато омекнат. Прибавяме мазнината и леко запържваме месото.

Сипваме лука, нарязан на тънки филийки, поръсваме червения пипер и подправяме с черен пипер и сол на вкус. Наливаме 1 ч.ч. топла вода, захлупваме и задушаваме, докато лукът омекне.

После поръсваме брашното, сипваме виното и доливаме вода, колкото да покрие продуктите. Доваряваме на тих огън.

Когато месото омекне напълно, на тънка струйка сипваме яйцата, които сме разбили с малко оцет. Поднасяме готовия кебап, поръсен с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Начало