Продукти: (за 4 порции)
• 400 г стерилизирано червено цвекло
• 1 кисела краставичка
• 1 ябълка
• 1 кофичка заквасена сметана
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Отцеждаме стерилизираното цвекло и го нарязваме на парченца.
Обелваме ябълката и я нарязваме на кубчета. Прибавяме нарязаната краставичка и цвеклото, подправяме на вкус със сол и черен пипер и разбъркваме.
Разпределяме салатата в чиниите за сервиране и заливаме с разбитата сметана. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...