Продукти:
• 500 г моркови
• 500 г картофи
• 250 г ряпа
• 500 г грах
• 250 г зелен фасул
• 200 г майонеза
• мащерка, дафинов лист
• целина, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Кипваме в тенджерата 3 л вода, прибавяме дафиновия лист, ситно нарязаните мащерка, целина и магданоз, черен пипер и сол на вкус.
Слагаме морковите да се варят, след 5 мин слагаме и ряпата, а след още 5 мин граха и зеления фасул. Варим на умерен огън. /Ако грахът и фасулът са от консерва, слагаме ги накрая./
Отцеждаме сварените зеленчуци и ги изплакваме с хладка вода. Оставяме ги да изстинат, нарязваме ги и ги разбъркваме с майонезата.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...