Продукти: (за 4 порции)
• 600 г зелен фасул
• 1 малка опаковка майонеза
• 1 ч.л. горчица
• 1 с.л. лимонов сок
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме фасула на парченца и го пускаме във вряща подсолена вода. Варим, докато омекне и отцеждаме много добре.
Смесваме майонезата с горчицата и лимоновия сок. Подправяме с черен пипер и сол и разбъркваме много добре. Сипваме сместа в голяма чиния за сервиране и наоколо подреждаме сварения фасул.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...