Продукти:
• 500 г дребни макарони
• 400 г сварен бял боб
• 2 пиперки
• 1 глава лук
• 1 стрък целина
• 1-2 скилидки чесън
• 4-5 с.л. зехтин
• 50 г доматено пюре
• мащерка, джоджен
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно лука, чесъна, целината и пиперките и ги запържваме в сгорещената мазнина. Щом омекнат, добавяме доматеното пюре, размито в 1 ч.ч. вода, подправяме с черен пипер и сол на вкус и поръсваме със стрита мащерка и джоджен.
Варим 30 мин на тих огън и смесваме зарзавата със сварения и отцеден фасул.
Сваряваме макароните в подсолена вода, отцеждаме, прибавяме ги към останалите продукти, разбъркваме и поднасяме веднага.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...