Кулинарни рецепти » Пудинг с макарони и гъби

 Пудинг с макарони и гъби

Продукти: (за 2 порции)

· 200-300 г варено, печено или задушено месо, шунка или остатъци от колбаси
· 200 г макарони
· 100 г гъби
· 1 глава лук
· половин пакетче краве масло
· 1 ч.ч. прясно мляко
· 2 яйца
· 1-2 с.л. сос от печено месо
· черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Смиламе месото и го омесваме със ситно нарязания лук.

Сваряваме макароните в подсолена вода. Изплакваме ги и ги отцеждаме.

Нарязваме гъбите на ивички и ги задушаваме в половината от маслото, малко вода и щипка сол.

В намаслена тавичка нареждаме последователни пластове макарони, гъби, мляно месо и отново макарони.

Разбиваме яйцата с млякото, сол и черен пипер. Добавяме сос от печеното. Заливаме ястието с тази смес, покриваме с люспици от останалото масло и печем 20-30 мин в силна фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Начало