Продукти: (за 5 порции)
· 250 г макарони
· 750 г спанак
· 1 пакетче краве масло
· 2 яйца
· 250 мл прясно мляко
· 50 г кашкавал
· сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните в подсолена вода, прецеждаме и ги изплакваме със студена вода.
Нарязваме спанака и го задушаваме до омекване. Прецеждаме и го запържваме в част от мазнината.
На дъното на намаслена тавичка разстиламе половината от макароните. Върху тях разстиламе запържения и посолен спанак и покриваме с останалите макарони. Отгоре заливаме с яйцата, които сме разбили с прясното мляко. Поръсваме с настърган кашкавал и печем в умерена фурна.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...