Продукти: (за 4 порции)
• 500 г макарони
• 250 г миди (без черупки)
• 200 г бял фасул
• 2-3 скилидки чесън
• 1 глава лук
• 1 връзка магданоз
• 2-3 с.л. зехтин
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода, след което го варим в подсолена вода, докато поомекне.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещената мазнина заедно с 1 скилидка чесън. Прибавяме мидите и наситнения магданоз и пържим още десетина минути на тих огън.
После прибавяме оцедения фасул и подправяме с черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме и задушаваме още няколко минути.
Отделно сваряваме макароните в голямо количество подсолена вода заедно с останалия чесън. Отцеждаме, разбъркваме ги с мидите и фасула и поднасяме веднага. По желание поръсваме с настърган пармезан.
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...