Продукти: (за 4 порции)
· 400 г макарони
· 2 глави лук
· 30 г краве масло
· 250 г настърган кашкавал
· 150 мл сметана
· 300 мл прясно мляко
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните в подсолена вода и ги отцеждаме.
Нарязваме лука на колелца и го пържим в сгорещеното олио до омекване. Кипваме млякото със сметаната и сипваме в него половината настърган кашкавал. Бъркаме, докато кашкавалът се разтопи.
Сипваме сварените макарони в намаслена тавичка. Прибавяме останалия кашкавал и лука. Подправяме с черен пипер и сол на вкус и разбъркваме. Сипваме млечния сос и печем 10 мин на 220°С.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...