Продукти:
• 200 г накълцани пилешки гърди
• 8 твърдо сварени яйца
• 4 с.л. захар
• 4 с.л. нишесте
• 1 с.л. светъл соев сос
• 1 с.л. сухо бяло вино
• 2 с.л. десертно бяло вино
• сол
Начин на приготвяне:
Смесваме соевия сос с двата вида вино, прибавяме 2 с.л. нишесте и разбъркваме. Поръсваме накълцаното месо с така приготвената смес и го слагаме на огъня. Варим, докато течността се изпари. После прекарваме горещото месо през месомелачка и го размесваме с останалото нишесте.
Отделяме жълтъците от белтъците и ги стриваме на трохи. Размесваме ги с половината захар. Настъргваме белтъците много ситно и ги смесваме с останалата захар.
Разстиламе ги в обилно намаслен съд, върху тях разпределяме пилешкото месо, а отгоре покриваме с жълтъците. Притискаме повърхността, за да се слепнат пластовете. Варим на пара 15 мин на слаб котлон.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...