Кулинарни рецепти » Предястие за всеки вкус

 Предястие за всеки вкус

Продукти:

• 12 печурки
• 3 моркова
• 1 тиквичка
• 1 червена чушка
• 1 глава лук
• 400 г бяло пилешко месо
• 1 с. л. олио
• 100 г коняк
• 3 с. л. соев сос
• 100 г макарони
• оцет, сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Почистваме гъбите и ги сваряваме. Нарязваме морковите на парченца, тиквичката - на колелца, а чушката - на лентички.

Нарязваме месото на филийки, поръсваме със сол и черен пипер и го изпържваме в сгорещено олио. Изваждаме месото и угасяваме мазнината с коняка. Прибавяме нарязания лук и 1 с. л. соев сос и задушаваме около 3 минути. Добавяме останалите зеленчуци и задушаване още малко.

Сваряваме макароните в подсолена вода, отцеждаме ги и ги изплакваме със студена вода.

В голяма чиния редим нарязаното на филийки месо, зарзавата и спагетите. Поливаме с останалия соев сос и оцет на вкус.

Автор: Ирена Колева

Представяме Ви:

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Начало