Продукти:
• 2 кг миди с черупките
• 1-2 л. прясно мляко
• олио, оцет
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Избираме затворени миди, измиваме ги много добре и ги заливаме с прясното мляко. Оставяме ги да киснат около 15 мин, така те всмукват млякото и стават бели.
След това ги пускаме във вряща леко подсолена вода и ги варим около 5 мин.
Разчупваме черупките, изваждаме мидите и ги почистваме от вътрешностите. Слагаме ги в широка чиния за сервиране и подправяме на вкус с олио, оцет, черен пипер и сол.
Украсяваме с клончета магданоз и поднасяме.
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...